top of page

Nieuw in Wommelgem?

Ben je nieuw in Wommelgem na een verhuis, heb je geen huisarts en nergens een globaal medisch dossier en heb je een huisarts nodig?

Helaas hebben alle praktijken een overvloed aan patiënten en een patiëntenstop.

Ook in mijn praktijk is het patiëntenbestand ondertussen bijzonder groot en ook ik ben beperkt in de mogelijkheden om nieuwe patiënten toe te laten in de praktijk, dit om de kwaliteit van de zorg te kunnen blijven vrijwaren.

Omdat een persoon met nood aan medische zorg steeds een arts zou moeten kunnen raadplegen, heeft de Orde der Artsen de taak om toe te zien dat deze zorg ook verleend zal worden, toegewezen aan de huisartsenkringen.

In de Huisartsenkring Antwerpen Oost rekent men op de solidariteit van de huisartsen bij nieuwe patiënten en geldt er een stratenplan, waarbij de dichtstbijzijnde praktijken verondersteld worden om patiënten voort te helpen en aan te nemen, zodat er een evenredige, solidaire verdeling van nieuwe belasting zou gebeuren. Indien u het niet kan vinden met de huisartsen die verondersteld worden u niet te weigeren, bent evenwel zelf verplicht om op zoektocht te gaan. Als u een huisarts zoekt informeer dan bij de huisartsenkring naar uw opties:

 

 

 

 

 

Nieuwe patiënten kunnen ook steeds slechts aanvaard worden na een eerste telefonisch contact en bespreking van de situatie en hun verwachtingen.

hakao.png
2020-05-23_12-56-18.jpg
2020-05-23_12-54-33.jpg
bottom of page